En opplevelse for livet

Hei!

Mitt navn er Natalie Lande og jeg går tredje året psykologi ved Høgskolen i Innlandet. I disse dager er jeg på utveksling ved Katholieke Universiteit (KU) Leuven i Belgia og i den sammenheng ble jeg spurt om å skrive litt om opplevelsen min så langt. Jeg har alltid vært glad i å reise og så på utveksling som en gylden mulighet til å utvide horisonten.

02336fda-deb2-4e99-ba72-f3924a106458
KU Leuvens velkjente maskot «Fons Sapientiae», latinsk for «visdomsfontenen». Med boken i den ene hånden og koppen i den andre finnes det ulike tolkninger rundt fontenevannet og om det representerer visdom, øl eller begge deler. I bakgrunnen ser man en liten del av den vakre St. Peters kirken.

Leuven er en by i den nordlige flamske delen av Belgia og har ca. 100.000 innbyggere. Med tanke på at over halvparten av disse er studenter merkes det fra første stund at dette er en livlig studentby. Selv om det offisielle språket er nederlandsk, prater de fleste engelsk og er derfor godt forberedt på å ta imot internasjonale studenter. Den første uken hadde vi orienteringsdager som tilsvarer fadderuken hjemme. Dette var godt lagt opp med masse aktiviteter å velge mellom der man blir kjent med andre studenter og byen. I tillegg ligger bryggeriet til Stella Artois her, og øl er derfor en stor del av kulturen. Utelivet er stort sett bra og det er torsdag som gjelder ettersom de fleste belgiske studentene reiser hjem i helgene. Til tross for dette er det fortsatt en del studenter igjen og utelivet er derfor omtrent like bra i helgene. Oude markt, også kjent som Europas lengste bar, er et torg fullt av utesteder så her er det bare å utforske! Når det gjelder lokal mat går det mye i pommes frites og ikke minst vafler i alle varianter. Som de sier på nederlandsk før maten: «Smakelijk!»

img_20161105_182022
Nye bekjentskap med folk fra hele verden har preget min hverdag her i Leuven. Her har Sofia fra Mexico og jeg kjøpt oss «Lolly Waffle» på pinne. Anbefales!

KU Leuven er det eldste og største universitetet I Belgia med gode plasseringer internasjonalt. Det skal også nevnes at en stor andel av studentene er utenlandske og tar hele eller deler av graden her i Leuven. I motsetning til Inn er dette et stort universitet og fakultetene ligger spredt over hele byen. Midt i uken kan det nesten føles som om hele byen er campus! Studentene er i fokus og akkurat det gjenspeiles i den gode hjelpen og støtten man får fra starten av. Forelesningene er gode og det er ingenting i veien for spørre om noe hverken før, under eller etter. Psykologifakultetet tilbyr en hel del fag på engelsk så her kan man velge og vrake!

Belgia ligger midt i smørøyet for reiseglade mennesker. Selv har jeg besøkt flere av byene her, samt andre naboland som Nederland, Frankrike, Luxembourg, Tyskland og Polen. Hvis man er her rundt juletider anbefaler jeg på det sterkeste å besøke julemarkedene. Med Erasmus+ avtalen får man også ekstra stipend i måneden som gir litt mer økonomisk romslighet.

For meg har dette vært et eventyr som i utgangspunktet skulle ta slutt etter eksamenene nå i januar, men jeg trives så godt og søkte derfor om å forlenge oppholdet med ett semester frem til sommeren. Dette var heldigvis mulig og eventyret får fortsette noen måneder til.

20170122_133907
Majestetiske Leuven Town Hall plassert på Grote markt fra 1400-tallet. Berømt for sin arkitektur, detaljer og ikke minst 236 statuer. Dette er bare en av mange flotte bygninger verdt å se i Leuven.

Avslutningsvis vil jeg anbefale alle som får muligheten og vurderer hele eller deler av graden i utlandet om å gjøre det! Dette er allerede kåret til mitt beste studieår så langt og aldri i verden om jeg ville vært foruten. Man vokser på flere plan og det å få møte så mange forskjellige mennesker med ulik bakgrunn og kultur har virkelig beriket livet mitt. Noe lignende dette har sikkert mange hørt før, men det er faktisk helt sant. Grip muligheten!

For spørsmål om Leuven eller utveksling generelt, ta gjerne kontakt med meg her: natalielande@hotmail.com.

Mange hilsener fra Belgia,

– Natalie

 

 

 

 

Én kommentar Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s